Casa Memoriala Nicu Enea



Direcția Județeană de Sport și Tineret Bacău, în parteneriat cu Centrul European pentru Strategii Durabile, au desfășurat în Centrul de Agrement Valea Budului prima etapă a proiectului TinBlog, un proiect experimental de educație nonformală ce a urmărit scop implicarea tinerilor băcăuani în promovarea online a patrimoniului cultural al județului.
După ce și-au împărtășit reciproc experiența lor și au dialogat despre blogging și despre posibilitățile de promovare în online, tinerii participanți s-au împărțit pe echipe, iar fiecare echipă a încercat să identifice câte un element reprezentativ pentru patrimoniul cultural al județului, precum și să construiască câte o un plan pentru promovarea online a acestuia. Au fost identificate mai multe repere de patrimoniu cultural, dar, analizându-și reciproc munca, tinerii au decis să-și adune eforturile pentru a promova împreună Casa Memorială ”Nicu Enea”.
Cea de a doua etapă a proiectului constă în promovarea efectivă în online a Casei Memoriale ”Nicu Enea”. Promovarea a început cu articolul pe care Marius Apostol, participant în proiect, l-a postat pe blogul propriu (http://www.mariusapostol.ro/2016/08/tinblog-tinerii-promoveaza-patrimoniul.html) și unde a vorbit atât despre Casa Memorială ”Nicu Enea” cât și despre TinBlog. Ceilalți tineri implicați în proiect au distribuit fiecare pe Facebook articolul lui Marius.



Pentru a spori vizibilitatea Casei Memoriale ”Nicu Enea” și pentru a stârni interesul comunității băcăuane, tinerii au hotărât apoi să lanseze o provocare: ”Fă-ți un selfie în fața Casei Memoriale Nicu Enea! ” Tinerii implicați în proiectul TinBlog îi invită pe băcăuani ca până la sfârșitul lunii să își facă un selfie în fața Casei Memoriale ”Nicu Enea” și să-l posteze pe Facebook, atât pe profilul propriu cât și pe pagina de eveniment (https://www.facebook.com/events/1140654872676337/).
Astfel, vă rugăm să sprijiniți acțiunea noastră de promovare al Casei Memoriale ”Nicu Enea” și să scrieți și dumneavoastră, în blogul dumneavoastră, despre proiectul TinBlog, dar, mai ales, să-i invitați și dumneavoastră pe băcăuani să se alăture demersului nostru și să-și facă și ei câte un selfie cu Casa Memorială ”Nicu Enea”, selfie pe care să-l posteze pe profilul proriu și pe pagina de eveniment (https://www.facebook.com/events/1140654872676337/).
Vă mulțumim și abia așteptăm să citim articolul din blogul dumneavoastră și, de ce nu, să vedem și selfie-ul dumneavoastră din fața Casei Memoriale ”Nicu Enea”!

0 commenti:

Trimiteți un comentariu

Facebook Twitter