"Caravana Iepurasului"@ Crucea Rosie Bacau



"Ca în fiecare an, în preajma sărbătorilor pascale, Crucea Roşie Bacău desfăşoară campania “Caravana Iepuraşului” pentru a aduce bucurii şi surprize plăcute persoanelor defavorizate din judeţul Bacău. Având în vedere numărul în continuă creştere de astfel de persoane, Crucea Roşie Bacău, desfăşoară cea de-a VII-a ediţie a campaniei sociale de Paşte prin intermediul căreia, cetăţenii pot dona alimente greu perisabile, dulciuri şi jucării pentru “Banca de Alimente” a Crucii Roşii Bacău, în magazinele si scolile si liceele partenere.
Sfintele Sărbători Pascale sunt printre cele mai importante sărbători crestine, pe care fiecare dorește să le petreacă în condiții cel puțin decente. Din păcate, în Bacău există un număr mare de copii și vârstnici care, din cauza lipsurilor materiale, nu se pot bucura de aceste momente. De aceea, Crucea Roșie Bacău face apel la populația băcăuană să fie alături de noi, ca de fiecare dată, în readucerea unei clipe de bucurie în sufletele acestora.

Pentru a readuce clipe de bucurie şi câteva momente lipsite de griji persoanelor nevoiaşe, Crucea Roşie Bacău a desfăşurat în fiecare an câte o ediție a Caravanei de Paște, începând din anul 2006.
Pentru a veni în sprijinul unor astfel de persoane, anul acesta, Crucea Roșie Bacău organizează în incinta real,-hypermarket Bacău și în Cora Bacău , ediția a VII-a a campaniei sociale de Paște, de colectă de produse alimentare, greu perisabile, pentru beneficiarii proiectului “Banca de Alimente”.
Prin intermediul acestei campanii se urmăreşte creşterea calităţii vieţii, prin organizarea unei Caravane pentru persoanele defavorizate, cu ocazia Sfintelor Sărbători de Paște, în vederea soluţionării problemelor sociale ale vârstnicilor și copiilor expuşi riscului de a fi marginalizaţi.
Băcăuanii interesați și dispuși să doneze sunt informați că pot cumpăra un produs pe care să îl ofere beneficiarilor noștri într-unul din coșurile aflate la ieșirea din incinta magazinului.
Implementarea şi organizarea colectelor de produse alimentare, greu perisabile, dulciuri şi jucării, se desfăşoară în real, - hypermarket Bacău şi în 9 instituţii de învăţământ din judeţul Bacău (Şcoala “Alexandru Ioan Cuza”, Şcoala “Mihail Sadoveanu”, Şcoala “Ion Creangă”, Şcoala “Al. Piru-Mărgineni”, Colegiul Naţional “Ferdinand I”, Colegiul Naţional “Vasile Alecsandri”, Colegiul Economic “Ion Ghica”, Colegiul de Artă “George Apostu”, Colegiul Catolic “Sf. Iosif”, Colegiul “Mihai Eminescu”).
Aproximativ 50 de voluntari îl ajută pe Iepuraşul de la Crucea Roşie Bacău să dea startul Caravanei, din perioada 26.04.2013 – 03.05.2013, prin informarea cetăţenilor, elevilor şi cadrelor didactice despre campania socială de Paşte a Crucii Roşii Bacău, urmând ca mai apoi să pregătească pachete pentru 150 elevi şi 500 persoane defavorizate (vârstnici îngrijiți la domiciliu, familii cu mulți copii) din localităţile Oneşti, Comăneşti, Moineşti, Secuieni, Traian, Coloneşti, Izvorul Berheciului, Răchitoasa şi din judeţul Bacău.
Pentru a contribui la împărțirea de zâmbete, Cora Bacău, a donat 50 de pachete cu alimente pentru copii și 50 de pachete pentru vârstnici care vor fi distribuite de către Iepurașul de la Crucea Roșie Bacău beneficiarilor afectați de sărăcie. “Împreună cu partenerii, sponsorii și cetățenii, ne străduim să le oferim momente de bucurie și oamenilor care duc un nivel de trai greu, dominat de drame ale vieții precum boala, singurătatea și imposibilitățile financiare. De aceea, prin intermediul campaniei de Paște, alimentele și produsele colectate vor fi oferite drept sprijin persoanelor din Bacău care sunt singure, bătrîne, bolnave sau care suferă de boli ce nu le permit să se întrețină de pe o zi pe alta”, declară domnul Dan Marcel BABLIUC, Director Crucea Roșie Bacău."

0 commenti:

Trimiteți un comentariu

Facebook Twitter