Proiectul "Si eu merg la muzeu"




Între 30 martie și 7 aprilie se va desfășura cea de-a doua ediție a proiectului “Și eu merg la muzeu“  în colaborare cu Muzeul Literaturii Române. Proiectul va presupune vizitarea a 11 muzee din municipiul Iași, fiecare zi fiind dedicată unui muzeu la care intrarea va fi gratuită și vor fi organizate activități și evenimente speciale pentru elevi. In special la acest proiect sunt vizate scolii generale si licee din judetul Bacau.Insa, pentru ca acestia sa poata vedea comorile de istorie si de arta pe care Iasul le are. Parintii si cadrele didactice a elevilor care vor participa la activitatile organizate de acestia, vor fi instiintati cu privire la acest proiect.
                 Programul evenimentelor va fi urmatorul:

  • Sâmbătă, 30 martie - Muzeele Poni-Cernătescu și Mihail Kogălniceanu vor avea intrarea gratuită și se vor organiza activități și evenimente speciale pentru elevi. În restul programului, intrarea este 2 RON pentru elevi și studenți. 

  •  Duminică, 31 martie - Muzeul Universității va avea intrarea gratuită și se vor organiza activități și evenimente speciale pentru elevi. În restul programului, intrarea este tot gratuită. 

  •  Luni, 1 aprilie - Muzeul Mihai Eminescu și Biblioteca Centrală Universitară vor avea intrarea gratuită și se vor organiza activități și evenimente speciale pentru elevi. În restul programului, intrarea este 1 RON pentru elevi și 2 RON pentru studenți în Muzeul Mihai Eminescu și gratuită pentru Biblioteca Centrală Universitară. 

  •  Marți, 2 aprilie - Muzeul Unirii va avea intrarea gratuită și se vor organiza activități și evenimente speciale pentru elevi. În restul programului, intrarea este 3 RON pentru elevi și studenți. 

  •  Miercuri, 3 aprilie - Muzeul Vasile Pogor va avea intrarea gratuită și se vor organiza activități și evenimente speciale pentru elevi. În restul programului, intrarea este 1 RON pentru elevi și 2 RON pentru studenți. 


  •  Joi, 4 aprilie - Bojdeuca lui Creangă va avea intrarea gratuită și se vor organiza activități și evenimente speciale pentru elevi. În restul programului, intrarea este 1 RON pentru elevi și 2 RON pentru studenți. 

  •  Vineri, 5 aprilie - Muzeul Mihail Sadoveanu va avea intrarea gratuită și se vor organiza activități și evenimente speciale pentru elevi. În restul programului, intrarea este 1 RON pentru elevi și 2 RON pentru studenți. 

  •  Sâmbătă, 6 aprilie - Casa Dosoftei va avea intrarea gratuită și se vor organiza activități și evenimente speciale pentru elevi. În restul programului, intrarea este 1 RON pentru elevi și 2 RON pentru studenți. 

  •  Duminică, 7 aprilie - Muzeul Universității va avea intrarea gratuită și se vor organiza activități și evenimente speciale pentru elevi. În restul programului, intrarea este tot gratuită.


Icar Tours sorganizează în această zi si tururi de oras gratuite cu vizitarea următoarelor obiective turistice: Piața Unirii, Grand Hotel Traian, Statuia lui Cuza Vodă, Strada Cuza Vodă, Filarmonica Iași, Teatrul Național Vasile Alecsandri, Mitropolia Moldovei și Bucovinei, Palatul Roznovanu, Catedrala Catolică, Mănăstirea Trei Ierarhi, Casa Dosoftei, Biserica Sf. Nicolae Domnesc, Palatul Culturii. 

0 commenti:

Trimiteți un comentariu

Facebook Twitter